Rode bietensoep

rode-bietensoep

Waarschijnlijk ken je de kenmerkende rode kleur van de rode biet, maar wist je dat je hier ook heerlijke soep van kunt maken? De rode biet is van oorsprong een gewas dat behoort tot de bietensoorten. De rode biet is een wortelgewas en goed in Nederland verkrijgbaar. Bieten worden in verschillende periodes van het jaar geoogst en er zitten grote verschillen tussen de bieten die uit deze verschillende periodes komen. De rode biet die je in de winkel koopt kan echter uit elk van de periodes komen. De rode biet wordt als een groente gegeten en meestal rauw of gekookt geconsumeerd. De rode biet heeft een aardse smaak en is uitermate geschikt om soep van te koken. De rode biet is tegenwoordig weer Rode-bietensoeppopulair en dat komt met name door de gezondheidsvoordelen die deze groente heeft. Rodebietensoep.nl brengt het basisrecept en variaties op dit recept samen via één website. Geniet van de rode biet en kook er eens soep van!

Voedingswaarde per 100 gram rode biet

  • 7 gram koolhydraten
  • 2 gram eiwit
  • 38 kcal

Rode bieten zijn heel erg gezond! We vinden in rode bieten onder andere vitamines B, vitamine C, calcium en ijzer. Rode bieten zijn daarnaast rijk aan tyramine.

Koken met rode bieten

Rode bieten zijn gezond voor ons lijf, maar uiteraard zijn ze ook harstikke lekker en uitermate geschikt om mee te koken. Het koken met rode bieten is heel eenvoudig en de bereiding kan eigenlijk niet meer fout gaan. Schil rode bieten voordat je ze gaat gebruiken en snijd de bieten vervolgens in blokjes om deze bijvoorbeeld in rode bietensoep of in een ander gerecht te gebruiken. Appel gaat erg goed met rode biet samen en in de meeste recepten met rode biet zien we dan ook appel terug. Rode bieten worden zowel vers al voorgekookt verkocht. Het bereiden van verse rode bieten is vrij intensief. Kies ervoor om voorgekookte rode bieten te kopen om jezelf veel tijd te besparen. Wil je rode bietensoep of een ander gerecht naar een hoger niveau brengen? Dan is het ook eens leuk om zelf rode bieten te koken, zelf rode bieten koken is namelijk lekkerder dan de voorgekookte variant.